Mika Nuojua

Mika Nuojua

Näyttelijä ja Mikkelin Teatterin johtaja Mika Nuojua kiertää monenlaisilla kinkereillä erityisesti kahden show:nsa, AASIN TARINAN ja KAHDEKSAN KÄRJESSÄ -elämäni levyt kanssa.

AASIN TARINA on Italialaisen näytelmäkirjailija Dario Fon kirjoittama monologi. Se on osa laajeempaa monologinäytelmien sarjaa, nimeltä Riettaita tarinoita. Ennemminkin se on vain pikkutuhma aikuisten satu, tai oikeastaan se on Ihmetarina, siinä nimittäin tapahtuu ihmeitä; on noita-akkoja, taikajuomia, on rosvoja ja pollareita siinä ei ole ensimmäistäkään. Tarinan päähenkilö on nuorukainen, joka kadehtii kovasti runoilijoita. Erityisesti hän kadehtii vanhoja jumalia, kuten Jupiter ja Apollo ( jotka tuntuvat pääsevän naisen kuin naisen vällyjen väliin). Lyhyesti sanottuna: Aasin tarinassa on kysymys siitä, että jos ei ole helppoa pieni-, niin ei se ruusuillatanssimista ole isomunaisenkaan elämä!

Esityksen kesto noin 40 min. Tarinan esittää kokonaisuudessaan Mika Nuojua.

KAHDEKSAN KÄRJESSÄ-elämäni levyt on Markku Pölösen kirjoittama ja ohjaama parin tunnin mittainen koko illan näytelmä väliaikoineen. Vain yksi mies näyttämöllä, ja tuloksena on tarinoiden ja ihmiskohtaloiden kavalkaadi musiikin siivittämänä. Teksti on täyttä tätä päivää. Näytelmä sekoittaa oivallisesti stand upia ja puhekomediaa. Ja kuten hyvässä komediassa eli elämässä aina, tunteiden kirjo on moninainen. Mies soittaa ja puhuu mitä haluaa.

Esityksen kesto väliaikoineen 2 tuntia. Tarinan esittää kokonaisuuudessaan Mika Nuojua.

Yleisön & median kommentteja:

”Paras näytelmä ikinä!”– katsojan kommentti

”Pölösen monologinäytelmässä keski-ikäinen mies vetäytyy kotitalonsa kellariin. Sieltä löytyy omaa tilaa ja opiskeluvuosina hankitut hifilaitteet. Vaimo ei enää aikoihin ole jaksanut kuunnella miehensä puheita ja suvun kesken yläkerrassa vietettävät tyttären rippijuhlat herkistävät miehen käymään läpi vinyylilevyjensä laajaa kokoelmaa sekä hajanaista elämäänsä. Kahdeksan kärjessä – elämäni levyt muistuttaa lähtökohdiltaan Ylen Näistä levyistä en luovu -ohjelmasarjaa. Puheet tosin ovat huomattavasti roisimpia. Musiikkivalikoima ulottuu Bachista  Frederikiin ja antaa Nuojualle hyvän pohjan esitellä miimisiä ja äänellisiä kykyjään.”– Lauri Meri, Helsingin sanomat 11.4.2010

”Kahdeksan kärjessä oli ihana elämys – itketti ja nauratti, niinkuin aina Pölösen jutuissa – ja Mika Nuojua oli hillittömän hyvä. Sen jälkeen kesti kotimatkan räntäsateen riepotuksenkin ;)” – katsojan kommentti 15.11.2010

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Mikan show:sta.

Tervetuloa Turpatalliin! - info@turpatalli.net - 044 026 2610 / 0400 669184