Jukka Kervinen

Jukka Kervinen

Itäsuomalainen Ilkikuristi, nälkäfolkartisti Jukka Kervinen on laulaja-lauluntekijä, valtakunnallisen Jaakko Teppo-kuplettikisan 2012 voittaja ja Poetry Slamin eli lavarunouden Suomen mestari.

Kervinen soittaa, laulaa ja juontaa. Hän esiintyy soolona, duona (kera Tapio Fabio Nykäsen = Duo Ohratappi tai kera Sasse Savolaisen = Kervinen&Sasse) tai bändin kanssa (Jukka Kervinen & Belleville). Kervinen on keskeinen hahmo myös Lihan Ikävä -pienoislaulunäytelmässä, joka pohjautuu hänen musiikkiinsa ja jonka on ohjannut teoksessa myös esiintyvä Tiina Naumanen.

Keikoilla Kervinen soittaa tarinoinnin lomassa tummanhumoristista nälkäfolkkiaan. Biisit ovat usein raadollisenkauniita kupletteja ja balladeja ihmisistä, joilla ei kaikki hommat mene aina ihan putkeen. Tarinoiden yllä leijuu hieno huumori.

Kervisen keväällä 2013 ilmestynyt Pilfink Recordsin tuottama “Janottaa!”-EP sisältää karuja tarinoita elävästä elämästä. Tarinat tarjotaan kuulijalle kursailemattomalla meiningillä ja taatusti virne silmäkulmassa. Levyn kappaleet ovat soineet Radio-Suomen musiikkiohjelmissa ja saaneet kuulijoilta kiitettävää palautetta. Kervinen on keikkaillut 90-luvulta lähtien.  Kotimaan keikkojen ja radio- ja TV-esiintymisten lisäksi Kervinen on nähty esiintymässä Ruotsissa, Venäjällä, Pariisissa ja Intiassa.

Ota yhteyttä ja pyydä Kervinen keikalle (yksin, kaksin tai bändin kera).

Tervetuloa Turpatalliin! - info@turpatalli.net - 044 026 2610 / 0400 669184